01 4242 430info@primamed.hr

Otorinolaringolog

doc. dr. sc. Boris Šimunjak, prim. dr. med.

  • Hrvatski, Engleski
  • bs@primamed.hr

Specijalizacija

otorinolaringolog, subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

Publikacije

Objavio je više od 80 publikacija: kao autor ili koautor 30 znanstvenih radova u citiranim časopisima (CC, SCI, PubMed), te preko 50 kongresnih priopćenja i sažetaka. Objavio je I nekoliko poglavlja u stručnim knjigama.

Članstva

Hrvatska Liječnička Komora, Društvo za ORL Hrvatske Liječničke Komore, Organizacijski/Znanstveni odbori hrvatskih nacionalnih kongresa

Životopis

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon fakulteta radio kao liječnik u primarnoj zdravstvenoj zaštiti I u Stanici za hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu. Specijalizaciju iz otorinolaringologije završio 1996. godine na KBC-u Sestre Milosrdnice, a 2004 godine postaje subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata.

Doktorsku je disertaciju Audiogram razgovijetnosti govora – Ocjena komunikacijske sposobnosti nakon parcijalnih zahvata na larinksu obranio 2002. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

2006. godine postao znanstveni suradnik i redovni docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Od 2009. godine zaposlen u Kliničkoj bolnici Sv. Duh kao otorinolaringolog i Predstojnik Zavoda za otorinolaringologiju i kirugiju glave i vrata.

2019. godine izabran u znanstveno nastavno zvanje docenta na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku.

Edukacija

Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Republika Hrvatska

Obranjena doktorska disertacija (2002): Audiogram razgovijetnosti govora- Ocjena komunikacijske sposobnosti nakon parcijalnih zahvata na larinksu

Područje interesa

Otorinolaringologija, poremećaji disanja u spavanju, bolesti ždrijela, vrata I larinksa, fonokirurgija, endoskopska dijagnostika I kirurško liječenje poremećaja disanja u spavanju.

Nagrade i priznanja

Priznanje Zagrebačke Lige za Borbu Protiv Raka za ukupan doprinos radu lige I poseban doprinos u radu s tumorskim bolesnicima.

U nekoliko navrata po mišljenju i ocjeni pacijenata izabran za najdoktora u Hrvatskoj iz područja otorinolaringologije.

Primamed Team

All PrimaMed team
Filter By
All
Specijalista interne medicine - uža specijalnost iz kardiologije
Znanstveni savjetnik, izvanredni profesor otorinolaringologije I kirurgije glave i vrata na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i poslijediplomski studij iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Specijalista otorinolaringologije - uža specijalnost iz fonijatrije
Specijalista kliničke psihologije